onsdag 31 december 2014

Istället för tomma nyårslöften...

Kanske hör Du också till dem som har fått det slängt litet i ansiktet - "sitt inte där och dagdröm, se till att få ändan ur vagnen istället.." 

Kanske hör Du till dem som ser på dagdrömmandet med litet skam i sinnet och ivrigt hävdar att "det är inget som jag sysslar med..."

Men är dagdrömmeriet verkligen något som man bör se ner på, något som "de riktigt framgångsrika" aldrig nedlåter sig till? Eller kan det rent av vara en tillgång, något som kan berika vardagen och livet? Kan det måhända rent av vara en nödvändighet - för att överhuvudtaget få något gjort?

Mitt tips inför nyåret är faktiskt att lägga bort alla tomma nyårslöften och istället ägna nyårsdagen åt att drömma om det liv, som Du helst av allt skulle vilja leva.


VARJE FÖRÄNDRING BÖRJAR MED EN DRÖM.

Dagdrömmer gör vi allihop. Även Du som envist hävdar motsatsen. Du behöver nämligen "drömmarna" - för att kunna skapa förändringar.
Vi dagdrömmer om framgångar, om utveckling, om glädje och njutning. Om sådant som vi ännu inte har förverkligat. På så sätt formas idéernaom hur ett ännu bättre liv skulle kunna vara. Det är i drömmen - och bara i drömmen - som skapandet av det ännu inte uppnådda kan påbörjas. I dagdrömmarnas fria och underbara värld.
Du kan nämligen inte förverkliga någonting i den fysiska världen, om Du inte först ger Dig själv en föreställning om det som Du vill göra. Ingenting. 
Vill Du skapa något som ännu inte finns i Din värld, så måste det först födas inom Dig själv - i Ditt eget inre - bland Dina flyktiga och fantasifulla önskningar. I Dina lekfulla dagdrömmar.
Långt ifrån alla drömmar leder fram till att Du vill förverkliga drömmen. De flesta tjänar bäst sitt syfte genom att förbli just bara drömmar. Något att förlora sig i under stunder av njutning och avkoppling från en tuff vardag. Bekymren glöms bort för en stund och Du ger Dig själv en chans till välbehövlig vila och återhämtning. Vilket naturligtvis inte heller är fy skam.
Att sjunka in i tankar om att vara på en annan plats, att drömma sig bort en stund, är ett enkelt och effektivt sätt att slappna av på. Det enda Du behöver göra är att sluta ögonen och sedan bara låta Dig själv glida bort - och naturligtvis -  tillåta Dig själv att göra det
Men hittar Du en dröm, som Du känner att Du brinner för, så låt den bli Din egen ledstjärna. Lova Dig själv att den ska Du följa. Det borde vara varje människas självskrivna och enda nyårslöfte.

Action point:
Vad Du än vill förändra, lek med tanken, dröm Dig bort för en stund. Ge Dig själv en klar idé om HUR DET SER UT när förändringen är genomförd. Det är så Du skapar de bästa förutsättningarna för ett liv så som Du själv vill ha det. Låt det börja med en lekfull, underbar dröm. Sedan blir det enkelt att agera utifrån vad drömmen visar.
Gott Nytt År.
____________________________________________

Inga kommentarer: