onsdag 31 januari 2018

Möt dig själv - mitt i smeten!



Brukar Du också koppla av framför TVn ibland? Och kanske följer Du någon av alla de populära "reality"-serier som är så vanliga nu för tiden? 
Det finns naturligtvis många anledningar till att just den typen av program är så populära. Men med handen på hjärtat så är väl den främsta anledningen att vi älskar att sitta bredvid och se på när livet krånglar till sig... Problem, stress, frustration - allt det som vi brottas med själva i livet blir istället till en stunds avkopplande underhållning när vi sitter på "publikplats".
I dagens artikel så får Du möjlighet att vända på det här litet grand. Du skall få möta Dig själv i en alldeles egen "Reality-Show". 
Allt det här är naturligtvis bara på lek. Men det är en nyttig övning. Lita på det!

Mental övning:

Det som verkligen är "Du", Ditt verkliga "jag", är i själva verket separerat från det som sker utanför Dig själv. Den delen av Dig kan vara medveten om allt som sker runt omkring Dig, men blir egentligen inte involverad i det förrän Du bestämmer Dig för det. Just i det här ögonblicket, medan Du läser de här raderna, så är Du därför helt och hållet förmögen att separera Dig själv mentalt från allt som sker utanför Dig själv.

Ta ett djupt andetag. Slappna av litet grand. Och ta mentalt ett steg tillbaka. Sätt Dig på åskådarplats och observera allt som sker med Dig och runt omkring Dig. Acceptera och observera bara. Försök inte att förbättra, eller förgöra någonting. Bara var medveten om vad som sker. 

Var inte rädd för att Du skall få sämre kontroll över det som sker. Inget av det här kommer att hindra Dig ifrån att sköta Dina dagliga sysslor. De kommer att flyta på som vanligt. Du kanske rent av blir överraskad av att upptäcka att de till och med flyter på bättre än annars.
Ställ Dig bara vid sidan för en stund och acceptera det som sker. Ta avstånd från bekymren och Du kommer inte att behöva lida för Ditt dåliga humör, inte bli deprimerad över ledsamheter. Du behöver helt enkelt inte betala priset för alla "galenskaper" som sker.
Du kommer istället att bli fri att leva Ditt eget liv. Så som Du själv vill.
Varma hälsningar,
Björn Solum
____________________________________________________________

Inga kommentarer: